Woekerpolis Analyse

Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is een verzekering waar te hoge kosten op worden ingehouden. Dit komt vooral voor bij verzekeringen met een beleggingselement. Deze zogenaamde beleggingsverzekeringen kunnen zijn verkocht als spaarproduct, maar ook bijvoorbeeld voor de aflossing van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen.

Het gevolg van de hoge kosten is dat er op de einddatum te weinig geld beschikbaar is. Dit betekent dat een deel van de hypotheek niet kan worden afgelost of dat het pensioen veel lager uitvalt dan
verwacht.

Ook niet beleggingsverzekeringen kunnen duur zijn

Ook gewone (traditionele) polissen kunnen bomvol met kosten zitten. Geregeld kom ik polissen tegen die 3% garantie geven. Dit is echter een brutopercentage. Netto kom je omgerekend vaak niet verder dan 1%. Officieel wordt een dergelijke polis geen woekerpolis genoemd, maar dat betekent nog niet dat het altijd zinvol is om de polis te behouden.

Stoppen of oversluiten

Als een polis woekert of als de netto garantie heel laag uitvalt, wil dan niet per definitie zeggen dat u dan maar moeten stoppen of moet oversluiten naar een andere vorm zoals banksparen. Deze
beslissing is namelijk niet alleen afhankelijk van de kosten. Zaken als een overlijdensdekking op de polis, uw vermogen, het fiscale regime van de polis spellen allemaal een rol bij het maken van een weloverwogen keuze.

Advies

Heeft u in het verleden polissen afgesloten? Bent u een bezitter van één van de 7 miljoen woekerpolissen die er verkocht zijn en wilt u graag weten wat u met uw polis(sen) moet doen? Ik help u graag verder met deze keuze. U krijgt van mij een duidelijk rapport waarin ik u uitleg wat u het beste met uw polis kunt doen en waarom. Ik kijk daarbij niet alleen naar de polis, maar kijk naar uw totale financiële situatie en uw persoonlijke wensen en doelstellingen.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Maak een afspraak

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bij wie wil je een afspraak plannen?