Overlijden

Wat zijn de financiële consequenties bij het overlijden van je partner?

Een overlijden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Wanneer je partner overlijdt moet je in korte tijd vaak moeilijke beslissingen nemen en veel zaken regelen.  Zaken waar je hoofd niet naar staat op zo’n moment, maar die wel vergaande consequenties kunnen hebben als je niet tijdig actie onderneemt of de verkeerde beslissing neemt.

Hoe zit het met je verzekeringspolissen en de hypotheek na het overlijden

Vaak komen er polissen tot uitkering en geregeld zijn deze polissen gekoppeld aan je hypotheek. Standaard wordt dan met de uitkering een stuk hypotheek afgelost. Maar dit kan wel eens niet de beste oplossing zijn. Soms is het beter om het bedrag netto te ontvangen en hier je inkomen mee aan te vullen. Of andersom, misschien keren er kapitaalverzekeringen uit die niet verpand zijn en vraag je je zich af of het verstandig is om hiermee de hypotheek af te lossen.

Zuiver Advies geeft antwoord en rust

Graag neem ik je aan de hand en ontzorg je. Ik zoek uit welke polissen er zoal zijn, wat zij uitkeren, op welke pensioenen je recht hebt en geef je inzicht in wat je netto te besteden hebt. Een financieel plan en iemand die je helpt bij je keuzes geeft rust en met rust kun je weer verder met je leven.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Maak een afspraak

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bij wie wil je een afspraak plannen?