Lijfrenteadvies

Een lijfrenteverzekering omzetten

Sinds de komst van de bancaire lijfrente in 2008, ook wel banksparen genoemd, zijn er veel mensen die hun bestaande lijfrente omzetten. Maar is dit wel verstandig? Vaak wel, maar niet altijd. Misschien heb je wel een oude polis met flexibele mogelijkheden, zoals schenken aan de kinderen of partner of mag je de polis ook laten uitkeren voor uw pensioendatum. Misschien krijg je wel een hele mooie garantierente op je polis. Met al deze zaken moet je rekening houden.

Expirerende lijfrente

Komt je polis binnenkort tot uitkering en weet je niet wat je ermee kunt doen. In één keer uitkeren? Schenken aan de kinderen? Laten uitkeren aan je partner? Of uitstellen?  Weet je wat de mogelijkheden allemaal zijn en wat wel en niet mag?

Extra pensioen opbouwen

Wil je extra pensioen opbouwen, maar vraag je je af hoe je dit het beste kunt doen? Vaak is sparen middels een bancaire lijfrente interessant. Geregeld moet ik ook de conclusie trekken dat sparen in Box 3 op een beleggingsrekening of spaarrekening interessanter is. Of dat het helemaal niet nodig is, omdat de voorzieningen toereikend genoeg zijn. Daarbij moet je je ook altijd goed realiseren dat je wel in het keurslijf van een lijfrente zit en wil je dat wel?

Lijfrenteadvies

Graag help ik je bij het maken van de juiste keuze. Ik kijk hierbij niet alleen naar het best passende product. Ik kan een vergelijking maken van de diverse aanbieders. Maar ik kijk vooral naar wat je al hebt geregeld (zoals je pensioen, polissen en vermogen) en of je wel ruimte hebt om lijfrentepremies af te trekken en of het fiscaal wel interessant is. Verder is mijn advies afhankelijk van wat je wensen en doelen zijn, want alleen dan kan ik je goed adviseren.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail