Ontslag

Hoeveel wil je te besteden hebben?

Wanneer je te maken krijgt met ontslag, zal in veel gevallen je inkomen drastisch dalen. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor jou en misschien wel je gezin. Veel mensen weten niet hoeveel ze precies uitgeven en weten daarom ook niet hoeveel ze nodig hebben om op hetzelfde besteedbare inkomen te komen als tijdens het dienstverband. Hoe zit dit bij jou?

Financieel plan

Als financieel planner kan ik je rust bieden in deze vervelende situatie, door in kaart te brengen wat je nu precies te besteden hebt na ontslag. Hierbij kijk ik ook naar je overige vermogen (spaargeld, beleggingen en polissen).

De mogelijkheden vanaf 2014

Is je dienstverband beëindigd na 1 januari 2014 dan is je ontslagvergoeding in één keer uitgekeerd. Ben je voor die tijd ontslagen? Dan heb je de ontslagvergoeding misschien wel omgezet in een stamrecht BV, gouden handdrukpolis of een stamrechtrekening. Wil je advies wat je kunt doen met de BV of met een stamrechtproduct? Moet en mag je het in één keer uitkeren, of is het beter om het uit te stellen tot je AOW en wat is belastingtechnisch het beste? Doordat ik al jaren lang adviseer op het gebied van ontslag en alle producten en regeltjes ken, kan ik je goed adviseren over je mogelijkheden.

Berekening hoogte ontslagvergoeding

Regelmatig krijg ik ook de vraag : “Kun je ook berekenen hoeveel mijn werkgever mij mee moet geven om hetzelfde inkomensniveau te behouden” of “Hoeveel ontslagvergoeding moet ik krijgen om mijn inkomen aan te vullen tot 80%”. Ook hier kan ik je mee helpen. Als je van tevoren weet hoeveel je nodig hebt, geeft dit rust en ben je beter in staat om met je werkgever te onderhandelen.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken