Echtscheiding

De impact van echtscheiding

Een echtscheiding heeft vaak grote impact op je leven. Behalve dat je je levenspartner en halve kennissenkring kwijtraakt, moet je ook in emotioneel en in financieel opzicht je zaken weer op orde zien te krijgen.

Echtscheiding en de financiële gevolgen

Een echtscheiding brengt allerlei financiële en fiscale vraagstukken met zich mee, zoals: “Wie blijft er in de huidige woning wonen en wat gebeurt er met de hypotheek en de renteaftrek? Hoeveel bedraagt de alimentatie en hoe zit het met de opgebouwde pensioenaanspraken?

Pensioenverevening of conversie

Moet je kiezen voor de wettelijke pensioenverevening of is conversie voor jou interessanter. Wat zijn de financiële gevolgen bij conversie en zijn er fiscale gevolgen als je kiest voor een andere verdeling? Ik beschik over professionele programmatuur om de berekeningen voor u te maken.

Antwoorden brengen rust in deze hectische situatie

Een antwoord op deze vragen geeft rust in deze hectische situatie en zorgt ervoor dat je beiden weer verder kunt.  Het onbeantwoord laten van deze vragen zorgt er vaak voor dat je er samen niet uitkomt of dat de scheiding onnodig lang gerekt wordt, terwijl het juist zo belangrijk is om verder te kunnen. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn.

Ik help je graag verder met inzicht in jouw situatie na je scheiding. Voor de berekening van de alimentatie, het schrijven van het convenant en het ouderschapsplan werk ik samen met Annet Strasters van Mediationpraktijk Houten. Annet Strasters is zowel MfN registermediator als Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Uiteraard kun je ook uw eigen mediator kiezen.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Maak een afspraak

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bij wie wil je een afspraak plannen?