Hypotheekadvies

Een woning kopen of je hypotheek aanpassen?

Heb je een woning gekocht of wil je eens laten bekijken of het interessant is om je hypotheek te wijzigen? Zit je bijna aan het einde van de rentevaste periode? Wil je profiteren van de huidige lage rente? Denk je aan extra aflossen, maar weet je niet zeker of dit wel interessant is?

Een hypotheek is maatwerk

Ik ben geen hypotheekadviseur pur sang en kan je dus ook niet 123 vertellen welke geldverstrekker bij je past en bij welke je de beste voorwaarden krijgt. Ik kan je wel helpen met bovenstaande vragen en krijg daar dan ook regelmatig mee te maken. Ik kan je helpen met inzicht in de voor jou beste keuze. Deze keuze is afhankelijk van het advies dat eraan vooraf gaat. Eerst breng ik je wensen en doelstellingen in kaart. Ik kijk niet alleen naar wat je maandelijks gaat betalen of kunt besparen, maar laat je ook zien wat je onder aan de streep overhoudt aan netto besteedbaar inkomen. Ik kijk niet alleen naar het heden, maar ook wat je te besteden hebt na pensioen. Hierdoor ben je veel beter in staat om te beoordelen of de hypotheek passend is.

Nieuwe regels hypotheekverstrekking

Sinds 1 januari is alleen nog de rente aftrekbaar van een hypotheek met een annuïtaire aflossing. Voor diegene die al een hypotheek hebben, gelden andere regels. Graag leg ik je uit aan wat voor regels je moet voldoen en wat dit voor jou betekent.

Extra aflossen kan interessant zijn

Veel mensen hebben nog een hypotheek met een groot aflossingsvrij deel en ik krijg vaak de vraag of het interessant is om extra of geheel af te lossen. Deze vraag kan niet zo één, twee, drie beantwoord worden. Extra aflossen is niet alleen een simpele rekensom, maar is in grote mate afhankelijk van je persoonlijke wensen, jouw vermogen of misschien heb je wel polissen afgesloten voor de aflossing van de hypotheek in de toekomst, maar ook van welke risico’s je wel of niet wilt lopen. Hoe belangrijk vindt je vrijheid? Hoe flexibel wil je zijn?

Het houdt niet op na de advisering

Omdat ik niet bemiddel in hypotheken kan ik je volledig onafhankelijk adviseren. Dit betekent dat ik geen offertes voor je aanvraag. Ik kan je wel in contact brengen met een hypotheekbemiddelaar uit mijn netwerk. Hij neemt je dan verder mee in het traject. Ik bespreek – als je dit wilt – vooraf jouw case met hem.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken