Pensioencoaching

Pensioen: moet je nog andere maatregelen nemen?

Hoeveel heb je straks te besteden als je stopt met werken? En wanneer wil je stoppen met werken? Kun je eerder stoppen of moet je doorwerken tot je AOW of misschien moet je wel langer doorwerken?

Heb je echt 70% van je huidige inkomen na je pensioendatum?

Veel mensen weten niet het antwoord op deze vragen en evenzoveel mensen denken dat zij na hun pensioendatum ongeveer 70% van het huidige inkomen zullen ontvangen. Dit is echter bijna nooit het geval. Daarbij is het de ervaring dat je juist meer uitgeeft. Met name de eerste jaren, doordat je meer vrije tijd hebt.

Pensioenadvies

In een pensioenrapport maak ik inzichtelijk wat je straks met je pensioen netto te besteden hebt en of en wat voor maatregelen je nu nog kunt nemen om je wensen in vervulling te laten gaan? Ik geef tevens aan hoe je eventueel extra kunt sparen. Misschien is een bancaire lijfrente interessant of kunt je beter vrij sparen op een spaar- of beleggingsrekening? Heb je een kleine hypotheek en spaargeld, dan kan het interessant zijn om af te lossen. Of kun je beter je hypotheek verhogen om eerder te kunnen stoppen met werken? Op al deze vragen geef ik antwoord.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken