Stamrecht BV

Fabels en feiten over een stamrecht BV

Een stamrecht BV is de meest flexibele oplossing voor een ontslagvergoeding
feit

Met een stamrecht BV heeft u inderdaad de meeste flexibiliteit. U kunt lenen van de BV, u kunt uitkeringen weer stopzetten enzovoorts. Maar hier hangt wel een niet gering prijskaartje aan.

Bij een hoog bedrag is het beste alternatief een stamrecht BV
fabel

Dit is de conclusie die vaak getrokken wordt na onderzoek op internet. Maar is dit wel zo? Is de keuze voor een stamrecht BV alleen maar afhankelijk van de hoogte van uw ontslagvergoeding? Het antwoord is nee. De beste keuze hangt van veel meer factoren af, zoals uw wens om te ondernemen, het risico dat u wilt en kunt lopen, uw leeftijd enzovoorts.

Als toekomstig zelfstandig ondernemer kan ik het beste kiezen voor een stamrecht BV

fabel

Dit is met name zo als u investeringen moet doen of als u over weinig eigen vermogen beschikt. Doordat u kunt lenen van uw stamrecht BV en eenvoudig kunt variëren met de onttrekkingen uit uw stamrecht BV, bent u flexibeler. Hoeft u niet te investeren en/of heeft u genoeg geld achter de hand om uw inkomen aan te vullen tijdens de opstartfase? Dan heeft u een stamrecht BV wellicht helemaal niet nodig en kunt u misschien beter kiezen voor een goedkoper alternatief.

Ik mag zelf bepalen of ik wil en waarin ik mijn ontslagvergoeding wil beleggen
feit

Een stamrecht BV biedt u de meeste mogelijkheden om zelf u beleggingsbeleid te bepalen in tegenstelling tot oplossingen als banksparen of een lijfrenteverzekering. Maar let op: u bent fiscaal wel gehouden aan een verplichte oprenting van uw kapitaal. Alleen sparen tegen een lage rente, kan in de toekomst leiden tot problemen.

Een stamrecht BV is de goedkoopste oplossing
fabel

Een stamrecht BV was een paar jaar geleden vaak een goedkopere oplossing dan de verzekeringsoplossing. Met de komst van Banksparen is er een veel goedkoper alternatief, ondanks dat de oprichtingskosten van een stamrecht BV de laatste jaren steeds lager zijn geworden. Een  BV heeft ook onderhoud nodig en u moet voldoen aan allerlei fiscale voorwaarden. Het onderhoud wordt vaak uitbesteed aan een administratiekantoor of accountant. Om ervoor te zorgen dat u geen problemen krijgt met de fiscus heeft u goede fiscale begeleiding nodig. Per jaar kost een BV u al snel € 750 en daarnaast bent u vaak nog kosten kwijt voor u loonadminstratie en actuariële berekeningen. Dit alles maakt een BV duur. Zeker als u nagaat dat een bankspaarrekening u eenmalig maar rond de € 250 kost.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken