Pensioenadvies Houten

Doorwerken tot 67 of misschien wel 70 jaar

We worden allemaal ouder en leven langer in goede gezondheid. De overheid is mede daarom van mening dat bijna elke Nederlander maar moet doorwerken tot zijn 67e jaar. Voor de jongeren onder ons, zou dit wel eens 70 jaar kunnen worden. Daarnaast  zijn er op dit moment plannen om de pensioenpremie te verlagen, door de opbouw te verlagen.

Heeft u voldoende geregeld voor later?

Wat betekent dit allemaal voor u? Kunt u straks nog wel blijven wonen in uw woning? Of moet u meer gaan sparen? En hoe dan? Moet u gaan inleggen op een bankspaarlijfrente, kunt u beter sparen op een spaar- of beleggingsrekening of is aflossen van uw hypotheek een betere optie.

Een duidelijk rapport

Een pensioenadvies is veel meer dan een advies om te gaan sparen middels banksparen. U krijgt van mij een uitgebreid rapport. Na het lezen van dit rapport weet u wat uw pensioeninkomen is. Het laat u zien of u met uw huidige voorzieningen, zoals uw levensverzekering, spaargelden en dergelijke, uw gewenste inkomen haalt na uw pensionering. Ook laat dit rapport u zien of u eerder kunt stoppen met werken of dat u echt door moet tot uw 67e jaar of nog langer. Maar ook wat u moet doen om dit alles te realiseren en hoe u dit het beste kunt doen.

DGA of collectief contract?

Bent u Directeur Groot Aandeelhouder en wilt u weten wat voor u het beste is. Een pensioen BV of banksparen of misschien wel allebei? Ook hierin ben ik uw gesprekspartner. Ik kijk niet alleen naar uw DGA-pensioen, maar kijk verder dan dat. Ik neem in mijn advies ook mee de voorzieningen die u al in privé heeft getroffen. Voor ingewikkelde pensioenvragen van de DGA of voor advies over collectieve contracten voor uw medewerkers werk in nauw samen met een andere financieel planner die beschikt over het zogenaamde WFT-pensioen diploma. Een diploma wat sinds kort verplicht is om uitgebreid te mogen adviseren over collectieve pensioencontracten en pensioen in eigen beheer. Samen kunnen wij u dan helpen met een advies op maat.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail