Ontslagvergoeding

Ontslagadvies

Een ontslag is niet iets wat je in de koude kleren gaat zitten. Zeker niet in deze periode van economische recessie. Zuiver Advies kan voor u inzichtelijk maken hoe u ervoor staat als u wordt ontslagen. U krijgt van mij een advies op maat. Ik breng voor u verschillende scenario’s in beeld, zoals:

–          Hoe staat u ervoor als u niet meer aan het werk komt
–          Hoe staat u ervoor als u een nieuwe baan in loondienst vind, maar minder gaat verdienen
–          Misschien wilt u wel graag starten als zelfstandig ondernemer, kan dit wel?

Stamrecht BV of toch maar niet?

Heeft u een ontslagvergoeding mee gekregen? Dan bekijk ik voor u wat u hier het beste mee kunt doen. Ik één keer uitkeren, wegzetten in een banksparen (ook wel stamrechtrekening genoemd) of een stamrecht BV. Ik ben bekend met alle opties en voor iedereen is het advies anders. Bij mij zult u niet horen: “u krijgt € 100.000, nou dan moet u een stamrecht BV”. Of :”u wilt beginnen als zelfstandig ondernemer, dan is een BV het beste”.  Nee, ik kijk naar wat u doelen zijn. Moet u investeringen doen, wilt u graag zelf het beleggingsbeleid bepalen enzovoorts.

In één keer afrekenen?

Vaak heerst het idee dat bij in één keer afrekenen u 52% inkomstenbelasting moet betalen. Maar dit is niet altijd zo. Het kan best zijn dat u over een deel maar 42% belasting betaalt. Daarnaast bekijk ik de invloed van de ontslagvergoeding op de huur- en zorgtoeslag. Komt u in aanmerking hiervoor? Dan is het vaak interessant om een groot deel in één keer uit te keren.

Integraal advies op maat

Bij het advies kijk ik ook naar wat u al aan bagage heeft. Misschien heeft u wel dure polissen en adviseer ik u om deze eerst af te kopen of premievrij te maken en de ontslagvergoeding uit te stellen tot een later moment. Misschien heeft u nog maar een kleine hypotheek. Dan kan het interessant zijn om in één keer af te rekenen en uw hypotheek af te lossen.

Analyse van uw situatie bij voortijdig overlijden

Verder bekijk ik ook hoe de situatie is voor uw nabestaanden. Bij veel pensioenen is het nabestaandenpensioen op risicobasis, wat betekent dat bij einde dienstverband er geen nabestaandenpensioen wordt uitgekeerd. Een overlijdensdekking zou dan wel eens van groot belang kunnen zijn.

Berekening nieuw salaris

Ook krijg ik geregeld de vraag om voor relaties uit te rekenen hoeveel inkomen ze moeten krijgen bij een nieuwe werkgever om te kunnen blijven wonen en leven zoals men nu doet of als men 20% bespaart op de kosten.

Hoogte ontslagvergoeding

Daarnaast kan een ontslagadvies u ook helpen bij de onderhandelingen met u werkgever over de hoogte van de vergoeding. Ik kan voor u berekenen hoe hoog uw ontslagvergoeding zou moeten zijn om uw doestellingen te bereiken. Zo staat u sterker in uw schoenen als u met uw werkgever om de tafel zit.

Inzicht, zodat u verder kunt

U ziet, er zijn legio mogelijkheden en u krijgt van mij de beste passende oplossing. Want pas als u weet waar u staat en inzicht heeft in uw situatie, kunt u verder met uw carrière en u volledig storten op uw nieuwe loopbaan of uw nieuwe bedrijf.

Een ontslagadvies houdt meer in dan alleen maar een productoplossing voor uw vergoeding. Er komt veel meer bij kijken en ik maak dit graag voor u inzichtelijk.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken