Kosten financieel advies

Financiële vraagstukken zijn ingewikkeld. Zeker als het gaat over producten die u maar een paar keer in uw leven aanschaft, is het ondoenlijk daarover alle benodigde kennis te verzamelen. De overheid (de AFM) noemt dit ook wel complexe producten. Het gaat vaak om grote bedragen en de impact is groot. Een huis koopt u maar een paar keer in uw leven, dus is het van groot belang dat u een goed advies krijgt over uw hypotheek.

Provisieverbod

Sinds 1 januari 2013 is er een provisieverbod en moet u zelf betalen voor advies over complexe producten. Dat u voor financieel advies moet betalen is niet nieuw, want financieel advies was eigenlijk nooit gratis, alleen voelde u dat niet in uw portemonnee. De kosten / provisie van de tussenpersoon zat verwerkt in de prijs van het product.

Het gaat om de volgende producten:

* Uitvaartverzekeringen

* Levensverzekeringen

* Bankspaarproducten

* Deelnemingen in een beleggingsfonds

* Hypotheken

* Betalingsbeschermers

* Overlijdensrisicoverzekeringen

* Individuele arbeidsongeschiktheidverzekeringen

Omdat de aanbieders provisie betaalden aan de adviseur als de adviseur een product van hen verkocht, kon dit leiden tot adviezen die niet in uw belang waren. Lees meer over het provisieverbod op de site van de AFM of op de site van het Verbond van Verzekeraars: allesoververzekeren.nl/provisieverbod

Zuiver Advies gaat verder

Ik ben van mening dat het provisieverbod nog steeds niet leidt tot een 100% onafhankelijk advies. Pas op het moment dat er een duidelijke scheidslijn is tussen aanbieders en adviseurs weet u dit zeker.

Daarom heb ik in 2010 al gekozen voor alleen adviseren en bemiddel ik niet in producten. U krijgt van mij een volledig objectief advies. En blijkt uit mijn advies dat u een financieel product nodig heeft, dan kan ik u tips geven over welk product het meest geschikt is. Daarnaast heb ik in mijn netwerk diverse specialisten waar ik u mee in contact kan brengen, mocht dit nodig zijn.

Kosten financieel advies

Om u objectief en onafhankelijk te kunnen adviseren, werk ik op basis van een uurtarief. Hierdoor kan ik u op een onafhankelijke manier adviseren en weet u zeker dat ik alleen voor uw belang werk. Een advies hoeft niet altijd tot een productinvulling te leiden. Hiermee wil ik nogmaals het belang van een onafhankelijk advies benadrukken. U staat bij mij centraal en niet het product. Op grond van mijn ervaring kan ik u vooraf een gerichte indicatie geven van het aantal uren.

Vaste prijs of toch liever op uurbasis

U kunt mij betalen op basis van een uurtarief. Van te voren krijgt u van mij dan een begroting van het verwachte aantal uren dat ik voor ú aan de slag ga. Als u liever vooraf exact wilt weten wat mijn advies u gaat kosten, dan kunnen we ook een vaste prijs afspreken.

Tarieven

Sinds 1 januari 2013 hanteer ik voor particulieren en voor ondernemers twee verschillende tarieven. Voor particulieren bedraagt mijn tarief € 150 inclusief BTW en voor ondernemers € 150 exclusief BTW.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Maak een afspraak

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bij wie wil je een afspraak plannen?