Hoe ik werk

Uurtarief

Om u objectief en onafhankelijk te kunnen adviseren, werk ik op basis van een uurtarief. Hierdoor kan ik u op een onafhankelijke manier adviseren en weet u zeker dat ik alleen voor uw belang werk. Een advies hoeft niet altijd tot een productinvulling te leiden. Hiermee wil ik nogmaals het belang van een onafhankelijk advies benadrukken. U staat bij mij centraal en niet het product. Op grond van mijn ervaring kan ik u vooraf een gerichte indicatie geven van het aantal uren.

Vaste prijs

Als u liever vooraf exact wilt weten wat mijn advies u gaat kosten, dan kan ik ook een vaste prijs met u afspreken.

Tarieven

Vanaf 1 januari 2018 hanteer ik het tarief van € 130 exclusief BTW per uur.

Kosten compleet advies

Voor een totaal advies moet u rekenen tussen de 6-10 uur. Eén en ander afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Om aan te geven hoeveel u kwijt bent, kunt u het beste eerst een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit is vrijblijvend en het eerste half uur breng ik niet in rekening.

Uw doel is mijn doel

Ik heb maar één doel en dat is om u inzicht en overzicht te geven in uw financiële situatie. In tegenstelling tot de meeste andere tussenpersonen en banken werk ik niet productgericht. Ook al is er sinds 1 januari 2013 een provisieverbod, de meeste aanbieders denken van oudsher in eerste instantie nog steeds aan het product en werken vervolgens in het adviesrapport hier naar toe. Ik analyseer eerst uw situatie en adviseer u over uw mogelijkheden. Een advies hoeft niet altijd te leiden tot een product. Mocht dit wel zo zijn, dan zoek ik de beste passende producten erbij. Ik bemiddel niet in deze producten, maar bekijk wel waar u deze het best vandaan kunt halen. Hierdoor blijf ik objectief en kritisch.

Duidelijkheid

Ik ben duidelijk en transparant. Ik geef u inzicht in de stappen van het adviesproces en vertel u van te voren wat het u gaat kosten. Ik werk op basis van een uurtarief en kan u op basis van mijn ervaring van te voren een vrij nauwkeurige inschatting geven van het aantal uur dat ik voor u aan de slag ben. U kunt ook een vaste prijs met mij afspreken, dan weet u exact wat het u gaat kosten.

Nazorg

Ook na het afronden van het advies kunt u bij mij terecht. Graag zelfs. Ik streef naar een langdurig contact met mijn klanten. Als ik aanvullende zaken voor u moet uitzoeken, dan kan het zijn dat ik hiervoor een vergoeding moet vragen. Verandert er iets in uw situatie, dan kunt u mij inschakelen voor een update. Omdat ik al uw gegevens heb en u ingevoerd bent in mijn systeem, zijn de kosten van een dergelijke update beperkt.

Een aantal van mijn relaties willen deze nazorg graag vastleggen in een serviceovereenkomst. U betaalt mij dan een vast bedrag per maand of per kwartaal. U krijgt van mij eens in de twee jaar een update en u kunt mij bellen met vragen. Dat is wel zo prettig. U weet waar u moet zijn met uw vragen en hoeft zich niet bezwaard te voelen om mij te bellen.

In het stappenplan ziet u overzichtelijk in welke volgorde het advies tot stand komt.

Bekijk het stappenplan

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail