Financieel adviseur Utrecht

Financieel adviseur Utrecht

Wat is nu precies het verschil tussen een financieel adviseur en een financieel planner?
Een financieel planner is zeker alleen voor rijke mensen?

Een financieel planner is een financieel adviseur, maar andersom is dit vaak niet het geval. In eerste instantie is de titel federatie financieel planner (FFP) een beschermde titel. De opleiding financieel planner is een zware tweejarige opleiding waar ongeveer 15% voor slaagt. In Nederland zijn er circa 3.000 financieel planners. Het merendeel werkt bij banken of verzekeringsmaatschappijen en vaak alleen de private banking klanten komen in aanraking met financieel planners of de planners zijn werkzaam op de ondersteunde afdeling of managementafdelingen van een bank of verzekeringsmaatschappij of ondersteunde diensten.

Financieel planner

Een financieel planner kijkt veel breder dan een financieel adviseur, is beter op de hoogte van alle (fiscale) regelgeving en door de grote expertise doorziet hij zaken sneller. Daarnaast is een financieel planner doorgaans minder productgericht dan een financieel adviseur. Ook al is het provisiebelang veel minder geworden, het zal nog jaren duren voordat het productgericht adviseren verdwenen is, als het al verdwijnt, want aan de bemiddeling wordt weer verdiend (doordat men u uren in rekening brengt voor de bemiddeling) en banken moeten het voornamelijk hebben van de marges die zijn maken op de producten, de rentemarge of de vergoeding binnen de gekoppelde beleggingsproducten, terwijl men daarnaast uren in rekening brengt, vaak in de vorm van een vaste fee..

Een financieel plan voor iedereen

Een misverstand is dat een financieel planner alleen nodig is voor de rijken, ondernemers  of dat het alleen betaalbaar is voor mensen met hoge inkomens of veel vermogen. Onzin!  Iedereen heeft een financieel plan nodig. Of u nu een modaal inkomen heeft  of veel vermogen. Mijn klantkring bestaat uit mensen uit alle lagen van de bevolking. Ik help graag iedereen met een goed financieel plan.

Passend advies op maat

Ik kijk naar het voor u best passende advies en pas later ga ik voor u onderzoeken waar en welke producten u het beste kunt afsluiten. Ik bemiddel niet, dus u weet zeker dat mijn advies onafhankelijk is.

Kom in contact

Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan

Eerder stoppen met werken? Toe aan financiële rust? Hulp nodig bij ontslag of echtscheiding? Ik help je graag verder om meer inzicht te geven in je financiële situatie.

Bel mij direct Of stuur een e-mail

Afspraak maken